Mjukvarutestare utbildning

Mjukvarutestning är en viktig del av systemutvecklingen, och det är ett av de viktigaste områdena för att säkerställa att programvara, appar och program är tillförlitliga. För att bli en mjukvarutestare behöver man en stark förståelse av hur man utför tester, vilka testmetoder som är lämpliga och hur man ska tolka resultaten.

Om du är intresserad av att bli en mjukvarutestare har du många olika utbildningsalternativ att välja mellan. Många skolor och universitet erbjuder mjukvarutestare utbildning med certifieringar inom mjukvarutestning, och det finns också ett antal olika online- och distansutbildningar att välja mellan. I denna bloggpost kommer vi att diskutera några av de viktigaste utbildningsalternativen för mjukvarutestare.

Vad gör en mjukvarutestare?

En mjukvarutestare är en professionell som ägnar sig åt att testa och verifiera funktioner och prestanda hos mjukvaruprodukter. Testaren arbetar för att säkerställa att mjukvaran fungerar som det var tänkt och att den uppfyller de kvalitetskrav som är inställda.

För att uppfylla detta arbete kommer en mjukvarutestare att granska kod, köra tester, dokumentera resultatet, rapportera buggar och fel, föreslå förbättringar för mjukvaran, verifiera kvalitetskrav och dokumentera alla tester. Detta är ett ansvarsfullt jobb som kräver en kombination av tekniska färdigheter och problemlösningsförmåga. För att bli en mjukvarutestare krävs ofta ett avancerat tekniskt utbildningsprogram, såsom en kandidatexamen i webbutveckling, utbildningar i mjukvarutestning eller en certifiering.

Mjukvarutestare utbildning kurser

Mjukvarutestare är en av de mest grundläggande funktionerna inom webbutveckling och många företag letar efter personer med rätt kompetens för att kunna genomföra tester av hög kvalitet. Det finns flera olika typer av utbildningar som man kan ta för att få den nödvändiga kompetensen för att bli en framgångsrik mjukvarutestare.

Exempelvis är en mjukvarutestare utbildning på IT-Högskolan som förbereder studenter för att bli en professionell mjukvarutestare. Utbildningen lägger stor vikt vid att lära sig grunderna inom tester, processer och tekniker relaterade till testning. Kursen lär också studenter ämnet Python Programming, som ligger till grund för många programutvecklingsprojekt. Studenter som avslutar kursen lär sig också att utföra system- och integrationstester, skapa automatiserade testfall och felsöka kod.

Vad ingår en mjukvarutestare utbildning?

En mjukvarutestare utbildning distans eller på plats hos IT-Högskolan är ett perfekt sätt att få grundläggande kunskaper inom programutveckling och förbereda sig för att bli en professionell mjukvarutestare. Programmet erbjuder en helhetssyn på programvaruutveckling och ger studenterna de verktyg som krävs för att testa nya system och tillämpningar.

Studenter kommer att få lära sig om de grundläggande begreppen inom programutveckling, samt olika typer av testning för att förstå hur programvara fungerar. Mjukvarutestare utbildning kommer också att ge studenter en utbildning inom mjukvaruutveckling i allmänhet, och använda de mest populära programmeringsspråken som Python och C#.

IT-Högskolans mjukvarutestare program ger också studenter en djupare förståelse för systemarkitektur och hur olika typer av system och systemkomponenter fungerar tillsammans.

Viktiga färdigheter för att bli en mjukvarutestare

För att bli en mjukvarutestare behöver man några grundläggande färdigheter. Det första som krävs är förståelse för datorer, både från en teknisk och programvaruvyn. Det innebär att man bör ha en god förståelse för vanliga datorspråk som HTML, CSS, JavaScript och andra databaserade språk.

En annan färdighet som krävs är förmågan att kunna hantera olika typer av webbutvecklingsverktyg, såsom WordPress, Joomla eller Drupal. För att få en djupare förståelse för hur man skapar ett testprogram, kan det vara bra att ta en grundkurs i programmering eller till och med en distansutbildning som riktar in sig specifikt på att bli en mjukvarutestare.

En annan viktig färdighet är att kunna skriva testfall och automatisera tester. För detta behöver man kunskap om programmeringsspråk som Python och C#. Eftersom felsökning är en stor del av jobbet som mjukvarutestare, krävs det även att man har god problemlösningsförmåga.